FÅ KOMPETANSEN

Kurs i varme arbeider

Vi har godkjent instruktører for å kunne gjennomføre opplæring i varme arbeider som gir deg godkjent kompetanse. Mange er kanskje ikke klar over kravet i sikkerhetsforskriften som de fleste forsikringsselskapene har i sine vilkår.

Hva er varmt arbeid?
I forbindelse med sertifikatkrav forstås varme arbeider som arbeider hvor det benyttes maskiner og utstyr som genererer gnister og varme som kan føre til brann. Varme arbeider omfatter bruk av åpen flamme, varmluft, sveise-, skjære- og/eller slipeutstyr.

Bakgrunn 
01.01.2020 oppdaterte Finans Norge, FNO, nye krav om at alle som utfører varmt arbeid på arbeidsplass som ikke er fast og tilrettelagt for det, må ha sertifikat i brannforebyggende arbeid. Kravet ligger i Sikkerhetsforskriften i pkt 4.6 og det er dermed et krav som ditt forsikringsselskap evt. har med i sine betingelser. Den enkleste måten å finne ut av om ditt forsikringsselskap stiller dette kravet, er dermed å lese betingelsen i forsikringsavtalen din

Hvem omfattes av kravet
Kravet gjelder i utgangspunktet alle arbeider som generer gnister eller varme som kan skape en brann, på alle områder som ikke er spesielt tilrettelagt for denne type arbeid.

I dette ligger forståelsen om at slikt arbeid utføres kun i egen branncelle, som er laget kun for formålet, for eksempel et sliperom eller sveiserom.

Et bilverksted, en bondegård, takarbeid med varme o.l. vil typisk være omfattet av ordningen, og utløse kompetanse kravet, er du usikker så ta kontakt med ditt forsikringsselskap, eller oss for å få rettledning.

Startdato
Sluttdato
Sted
Tidspunkt
Ledige plasser
26.11.23
26.11.2023
Teiealleen 3, 2030 Nannestad
08:00 - 16:00
Ledige plasser
07.12.23
07.12.23
Teiealleen 3, 2030 Nannestad
08:00 - 16:00
Ledige plasser

Kursene bestilles hos oss, og vil ha en varighet på ca 7 timer, og inkludere praktisk slukkeøvelse. Kanskje det kan være noe for ditt foretak, eller dine ansatte.

Vi kan skreddersy kurs om dette er ønskelig som omfatter brannsikkert og en praktisk slukkeøvelse.

Vi tilbyr opplæring enten direkte ute hos deg, eller i våre lokaler sentralt plassert i Nannestad.

For påmelding og registrering, send en epost til: post@nannestad-bygdeservice.no

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle